Pudink ze žampionů s bylinkovou omáčkou

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
24 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné žampiony podusíme na másle, až pustí vodu. Poté je rozmixujeme. Do žampionů vmícháme pepř, sůl, bílky, smetanu, sladkou papriku a jemně posekanou petrželovou nať, dobře promícháme. Hmotou plníme máslem vymazané formičky, které přikryjeme alobalem. Formičky vložíme do vodní lázně do trouby a při teplotě 200 °C pečeme zhruba 85 minut.
  • 2
    V mezičase připravíme omáčku. Jemně nasekanou petrželovou nať smícháme s prolisovaným česnekem a alespoň 10 minut povaříme v drůbežím vývaru. Poté necháme mírně prochladnout, rozmixujeme, vmícháme smetanu a necháme prohřát.
  • 3
    Pudink servírujeme přelitý omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.