Pudink ze žampionů s bylinkovou omáčkou
115 min.
Ingredience
- Na formičky
- Na omáčku
- 400gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Na pudink
- 1kilogramŽampiony čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVaječný bílek slepičí
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 400lžicPetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
24 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné žampiony podusíme na másle, až pustí vodu. Poté je rozmixujeme. Do žampionů vmícháme pepř, sůl, bílky, smetanu, sladkou papriku a jemně posekanou petrželovou nať, dobře promícháme. Hmotou plníme máslem vymazané formičky, které přikryjeme alobalem. Formičky vložíme do vodní lázně do trouby a při teplotě 200 °C pečeme zhruba 85 minut.
- 2V mezičase připravíme omáčku. Jemně nasekanou petrželovou nať smícháme s prolisovaným česnekem a alespoň 10 minut povaříme v drůbežím vývaru. Poté necháme mírně prochladnout, rozmixujeme, vmícháme smetanu a necháme prohřát.
- 3Pudink servírujeme přelitý omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.