Puf berek
100 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 1lžíceJogurt bílý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 250gramůMaso mleté - mix
- 30gramůTuk
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 50mililitrůVoda pitná
- 400mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
84 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
690 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, vejce, 10 g tuku, jogurtu, octa, soli a trošky vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 části a dáme na 3 minuty odpočinout do chladničky.
- 2Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na 10 g rozpuštěného tuku, přisypeme mleté maso, osolíme a opepříme. Vše necháme podusit. Vzniklou náplň necháme vystydnout.
- 3Díly těsta rozválíme na velikost cca 30 cm, pomažeme je kromě jednoho rozpuštěným tukem a naskládáme na sebe, nemaštěný plát necháme až na úplný konec. Těsto opět rozválíme na plát o síle cca 2 mm, vykrajujeme kolečka o 7 cm v průměru, plníme masovou směsí a překrýváme dalším kolečkem těsta. Okraje dobře stiskneme.
- 4Plněná kolečka osmažíme na rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.