Půlnoční boršč
45 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusPetržel - nať
- 25gramůMáslo čerstvé
- 600gramůVývar z hovězích kostí
- 300gramůČervená řepa sterilovaná
- 15gramůCukr krupice
- 60gramůCitronová šťáva
- 2kusyMrkev kořen
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Petržel a mrkev očistíme, omyjeme a oškrabeme. Cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky a 10 minut opékáme na rozehřátém másle.
- 2Zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme na nudličky a přidáme k zelenině. Přimícháme rajčatový protlak a přilijeme hovězí vývar. Zvolna vaříme 40 minut.
- 3Červenou řepu scedíme, nadrobno nakrájíme, přidáme do polévky. Osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Podáváme posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.