Punčochy vánoční

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme med, sůl, máslo, cukr, vejce, skořici, kakao, mandle, hřebíček a vše rozmixujeme mixérem. Smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, pomalu přidáváme do mísy a mícháme.
  • 2
    Poté těsto uhněteme ještě rukama, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 2 hodiny v lednici.
  • 3
    Na pomoučněném vále vyválíme 5 mm silný plát. Vyřízneme z kartonu obrys punčochy, položíme ho na těsto a vykrajujeme jednu punčochu za druhou. Ze zbytků těsta vyválíme další plát a opět vykrajujeme punčochy.
  • 4
    Pečícím papírem vyložíme plech na pečení, dáme na něj punčochy a v předehřáté troubě pečeme 15 minut. Poté je necháme vychladnout.
  • 5
    Punčochy můžeme potřít polevou z moučkového cukru a citronu, kterou jsme ušlehali do bíla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.