Punčochy vánoční
35 min.
Ingredience
- 2decilitryMed včelí
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceKakao
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 0,25lžičkaHřebíček mletý
- 7lžicMandle
- 200gramůMouka polohrubá
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůCukr moučkový
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme med, sůl, máslo, cukr, vejce, skořici, kakao, mandle, hřebíček a vše rozmixujeme mixérem. Smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, pomalu přidáváme do mísy a mícháme.
- 2Poté těsto uhněteme ještě rukama, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 2 hodiny v lednici.
- 3Na pomoučněném vále vyválíme 5 mm silný plát. Vyřízneme z kartonu obrys punčochy, položíme ho na těsto a vykrajujeme jednu punčochu za druhou. Ze zbytků těsta vyválíme další plát a opět vykrajujeme punčochy.
- 4Pečícím papírem vyložíme plech na pečení, dáme na něj punčochy a v předehřáté troubě pečeme 15 minut. Poté je necháme vychladnout.
- 5Punčochy můžeme potřít polevou z moučkového cukru a citronu, kterou jsme ušlehali do bíla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.