Punčové řezy na plech

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
1 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozmícháme, postupně přidáme žloutky, cukr, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a třeme cca 30 minut (do zhoustnutí). Poté vmícháme po lžících tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanku, mouku a strouhané mandle.
  • 2
    Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Hotové těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu potřeme nádivkou, zakryjeme druhou polovinou a přelijeme punčovou polevou. Nakrájíme na čtverečky, když poleva ztuhne, složíme do papírových košíčků.
  • 3
    Na nádivku dobře umícháme máslo s cukrem a kakaem. Přidáme punč a jemně utlučený griliáš.
  • 4
    Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a punčem, třeme do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.