Punčové řezy na plech
50 min.
Ingredience
- 15gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůStrouhanka
- 40gramůMandle
- 0,25kusCitrony
- Nádivka
- 15gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 20gramůKakao
- 100gramůGriliáš
- 0,5lžičkaPunč
- Na plech
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůMáslo čerstvé
- Poleva
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžíceVoda pitná
- 0,5lžícePunč
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
1 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozmícháme, postupně přidáme žloutky, cukr, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a třeme cca 30 minut (do zhoustnutí). Poté vmícháme po lžících tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanku, mouku a strouhané mandle.
- 2Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Hotové těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu potřeme nádivkou, zakryjeme druhou polovinou a přelijeme punčovou polevou. Nakrájíme na čtverečky, když poleva ztuhne, složíme do papírových košíčků.
- 3Na nádivku dobře umícháme máslo s cukrem a kakaem. Přidáme punč a jemně utlučený griliáš.
- 4Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a punčem, třeme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.