Pyré z lilků
30 min.
Ingredience
- 70gramůCibule
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 350gramůLilek
- 160gramůPaprikové lusky čerstvé
- 120gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 150mililitrůJogurt bílý
- 50mililitrůOlej olivový
- 1litrVoda pitná
- 30gramůOlivy černé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Lilky vložíme do rozpálené trouby a necháme chvíli nahřát, aby jejich slupka změkla. Změklou slupku oloupeme. Oloupané lilky ihned omýváme vodou z citronové šťávy, aby si zachovaly bílou barvu.
- 2Získanou dužinu rozmixujeme na hladkou kaši, kterou smícháme se zbylou citronovou šťávou, olivovým olejem a solí.
- 3Vzniklé pyré servírujeme s oblohou z nadrobno nakrájené cibulky, paprik, rajčat a oliv.
- 4Dochutíme dle libosti bílým jogurtem či rozetřeným česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 31. 8. 2016
Pyré z lilků
Lilky se musí rozhodně upravovat déle než "chvíli nahřát, aby jejich slupka změkla". Lilek totiž obsahuje jedovatý solanin, který se ničí právě tepelnou úpravou. Nehledě na to, že čím měkčí (uvařenější či upečenější) dužina lilku, tím je chutnější.