Pyré z lilků

30 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky vložíme do rozpálené trouby a necháme chvíli nahřát, aby jejich slupka změkla. Změklou slupku oloupeme. Oloupané lilky ihned omýváme vodou z citronové šťávy, aby si zachovaly bílou barvu.
  • 2
    Získanou dužinu rozmixujeme na hladkou kaši, kterou smícháme se zbylou citronovou šťávou, olivovým olejem a solí.
  • 3
    Vzniklé pyré servírujeme s oblohou z nadrobno nakrájené cibulky, paprik, rajčat a oliv.
  • 4
    Dochutíme dle libosti bílým jogurtem či rozetřeným česnekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 31. 8. 2016
Pyré z lilků
Lilky se musí rozhodně upravovat déle než "chvíli nahřát, aby jejich slupka změkla". Lilek totiž obsahuje jedovatý solanin, který se ničí právě tepelnou úpravou. Nehledě na to, že čím měkčí (uvařenější či upečenější) dužina lilku, tím je chutnější.