Pyrenejské kuře
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůKuřecí drůbky
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyBrambory
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1000gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
53 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře osolíme, opepříme a chvíli necháme odležet.
- 2Na polovině dávky másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony, osolíme je, opepříme a podusíme.
- 3Připravené kuře naplníme žampionovou směsí a zašijeme. Vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme vodou a dusíme 15 minut. Poté přidáme oloupané, rozpůlené brambory, kuřecí drůbky, očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše podlijeme vínem. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Během dušení kuře podléváme vodou a poléváme vzniklou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.