Pytlácké houby

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby pečlivě očistíme, nohy seřízneme a překrojíme napůl. Pórek opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Papriky a feferonky očistíme, opláchneme a zbavíme jadérek. Papriku nakrájíme podélně a feferonky nasekáme nadrobno. Rajčata ponoříme do vařící vody a necháme je spařit. Následně je zbavíme slupek a jadérek a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme.
  • 3
    Petrželku omyjeme, necháme oschnout a najemno nakrájíme.
  • 4
    Na pánvi necháme rozpálit olej a smažíme na něm rozdrcená semínka koriandru a římského kmínu, dokud nezačnou vonět.
  • 5
    Do pánve přidáme máslo a následně i houby, papriku a pokrájený pórek a mrkev, vše řádně zamícháme a necháme smažit cca 2 minuty. Zalijeme smetanou, smíchanou s moukou a dobře promícháme. Česnek prolisujeme a přidáme do pánve. Celou směs necháme 4 minuty povařit.
  • 6
    Za stálého míchání postupně přidáváme kurkumu, mleté chilli, ocet a osolíme. Následně přidáme nasekanou feferonku společně s rajčaty a necháme ještě 10 minut vařit, dokud houby nepustí všechnu vodu. Nakonec přidáme petrželku, citronovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.