Raci na česneku s chilli omáčkou a artyčoky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
17 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražené uvařené raky rozmrazíme (podle návodu). Odlomíme jim ocasy, maso vybereme, pokrájíme na kousky a odložíme do mísy.
  • 2
    Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a dáme je k račímu masu. Přidáme chilli omáčku, kmín, zázvor, mletý koliandr, celé oloupané mandle a vše promícháme.
  • 3
    Artyčoky z konzervy scedíme a pokrájíme na menší kostky.
  • 4
    Ve woku si rozpálíme olej a směs s račím masem za stálého míchání restujeme přibližně 3-4 minuty. Pak přidáme artyčoky, asijský vývar, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2 minuty.
  • 5
    Mezitím si rozmícháme v hrnečku škrobovou moučku (solamyl) s troškou vody, za stálého míchání směs zahustíme.
  • 6
    Raky na česneku podáváme s pokrájenou čerstvou salátovou okurkou a omytými pokrájenými rajčaty na měsíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.