Raci na česneku s chilli omáčkou a artyčoky
50 min.
Ingredience
- příloha
- 4kusyRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 4kusyCibule
- 1,5kilogramyRak říční
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 2lžičkyKmín římský
- 1lžíceChilli omáčka
- 400gramůArtyčoky sterilované
- 1,25decilitryVývar asijský
- 4lžíceVoda pitná
- 70gramůMandle
- 5lžicOlej sezamový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
17 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mražené uvařené raky rozmrazíme (podle návodu). Odlomíme jim ocasy, maso vybereme, pokrájíme na kousky a odložíme do mísy.
- 2Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a dáme je k račímu masu. Přidáme chilli omáčku, kmín, zázvor, mletý koliandr, celé oloupané mandle a vše promícháme.
- 3Artyčoky z konzervy scedíme a pokrájíme na menší kostky.
- 4Ve woku si rozpálíme olej a směs s račím masem za stálého míchání restujeme přibližně 3-4 minuty. Pak přidáme artyčoky, asijský vývar, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2 minuty.
- 5Mezitím si rozmícháme v hrnečku škrobovou moučku (solamyl) s troškou vody, za stálého míchání směs zahustíme.
- 6Raky na česneku podáváme s pokrájenou čerstvou salátovou okurkou a omytými pokrájenými rajčaty na měsíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.