Radecký nákyp

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme v mléce rýži a utřeme s máslem a cukrem. Třeme dokud směs nezchladne.
  • 2
    Přisypeme oloupané umleté mandle a za stálého míchání postupně vmícháme žloutky, vanilkový cukr, naloženou pomerančovou kůru a lžičku citronové šťávy.
  • 3
    Nalijeme do velké mísy studenou vodu a vložíme do ní mísu s těstem. Těsto stále důkladně třeme.
  • 4
    Ušleháme sníh z 8 bílků a přidáme do těsta. Vysypeme si formu na pečení a vlijeme část těsta. Povrch přikryjeme oplatkou, potřeme višňovou nebo meruňkovou zavařeninou, poklademe zavařeným ovocem (hrušky, broskve apod.).
  • 5
    Potom dáme opět vrstvu těsta a pokryjeme vrstvou ovoce. Dáme péct do vyhřáté trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.