Radecký nákyp
65 min.
Ingredience
- 70gramůMandle
- 8kusůVejce slepičí
- 5lžicMarmeláda višňová
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 60gramůKandovaná pomerančová kůra
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1,5lžičkyStrouhanka
- 250gramůRýže loupaná
- 1kusOplatky dortové
- 140gramůCukr krupice
- 800gramůKompot broskvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme v mléce rýži a utřeme s máslem a cukrem. Třeme dokud směs nezchladne.
- 2Přisypeme oloupané umleté mandle a za stálého míchání postupně vmícháme žloutky, vanilkový cukr, naloženou pomerančovou kůru a lžičku citronové šťávy.
- 3Nalijeme do velké mísy studenou vodu a vložíme do ní mísu s těstem. Těsto stále důkladně třeme.
- 4Ušleháme sníh z 8 bílků a přidáme do těsta. Vysypeme si formu na pečení a vlijeme část těsta. Povrch přikryjeme oplatkou, potřeme višňovou nebo meruňkovou zavařeninou, poklademe zavařeným ovocem (hrušky, broskve apod.).
- 5Potom dáme opět vrstvu těsta a pokryjeme vrstvou ovoce. Dáme péct do vyhřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.