Ragú polévka

180 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
539 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kosti omyjeme, na drobno rozsekáme a zalijeme částí vody. Mírně osolíme, uvedeme do varu a zvolna vaříme nejméně 2 hodiny.
  • 2
    Potom přidáme opláchnuté maso, očištěnou, opláchnutou a nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a uvaříme téměř doměkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na drobnější kostičky.
  • 3
    Květák opláchneme, rozebereme na menší růžičky, zalijeme trochou vody, osolíme a částečně uvaříme.
  • 4
    Z větší části tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku, přidáme muškátový květ a za stálého prošlehávání ji zalijeme vývarem z masa a kostí, odvarem z květáku a zbylou dávkou vody.
  • 5
    Uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a nejméně 20 minut zvolna vaříme.
  • 6
    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
  • 7
    Nakonec do polévky vložíme na malé kostičky nakrájené telecí maso, žampiony (očištěné, opláchnuté, nakrájené na plátky a podušené na zbylém tuku), květák a hrášek a ještě krátce povaříme.
  • 8
    Polévku dochutíme polévkovým kořením, přisolíme a převaříme.
  • 9
    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku spolu s malými knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.
  • 10
    Příprava knedlíčků: Žemli nebo veku oloupeme, rozkrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout.
  • 11
    Máslo rozšleháme s vejcem, osolíme, okořeníme květem a pepřem, přidáme omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku, navlhčenou žemli a strouhanku. Vše dobře promícháme.
  • 12
    Ze vzniklé hmoty tvarujeme knedlíčky a vaříme je v mírně osolené vodě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.