Ragú z filé s houbami
40 min.
Ingredience
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 80gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4kusyHouby čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme na kostky nakrájené porce filé a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom vložíme 4 očištěné, na plátky nakrájené čerstvé houby, podlijeme bílým vínem a dusíme dalších 5 minut. Odstavíme z plotny a zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutky. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dál už nevaříme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé bílé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.