Ragú z vařených vajec
70 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 1,25litryVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceKřen
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůRajčata
- 1lžícePažitka
- 0,25kusBujón zeleninový
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 110gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
47 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V jednom litru vody uvaříme vejce natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme a rozpůlíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony rozkrájíme na čtvrtky, rajčata rozpůlíme, pažitku nasekáme najemno, křen nastrouháme a smícháme s citronovou šťávou. V 250 ml vody pět minut vaříme zeleninový bujón. Na 60 g másla zpěníme cibuli, přidáme žampiony a na mírném plameni za stálého míchání asi čtyři minuty smažíme. Poté vmícháme rajčata a podusíme.
- 2Z 50 g másla a 30 g mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, vývar, osolíme, opepříme a alespoň deset minut povaříme na mírném plameni. Poté vmícháme křen, přidáme půlky vajec, žampionovou směs a necháme prohřát, ale nevaříme.
- 3Podáváme posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.