Raia s okurkou k zeleninovým špízům
45 min.
Ingredience
- 8kusůŠalotka
- 350gramůBrokolice
- 5gramůSůl
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 75mililitrůOlej olivový
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 5gramůPepř cayenský
- 5gramůPepř bílý
- 15gramůKmín římský
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 400gramůJogurt bílý
- 1kusChilli paprička
- 50gramůOkurka salátová
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Neoloupané šalotky povaříme 10 minut ve vodě. Poté slijeme a oloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme 5 minut. Rovněž slijeme a necháme důkladně okapat.
- 2Žampiony očistíme a 2 minuty je opékáme na oleji ze všech stran. Očistíme paprikové lusky, omyjeme, nakrájíme na menší kousky. Zeleninu střídavě napichujeme na dlouhé špízy, potřeme olejem, osolíme, opepříme. Opékáme na grilovací pánvi ze všech stran 10-15 minut, dochutíme cayenským pepřem.
- 3V jiné pánvi rozehřejeme trochu oleje a opražíme na něm koření, aby se zvýraznila jeho vůně. Necháme vychladnout a v hmoždíři jemně utlučeme. Prášek smícháme s jogurtem, prolisovaným česnekem a chilli papričkou. Okurku oloupeme, vybereme z ní semena, dužinu nastrouháme nahrubo. Přidáme k hotové směsi, dochutíme koriandrem, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.