Rajčata plněná bramborovým sýrovým krémem
50 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 2kusyRajčata
- 2kusyTymián čerstvý
- 40gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2lžíceZakysaná smetana
- 100gramůSalát římský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme ve slupce asi 30 minut, slijeme a necháme vychladnout.
- 2Z omytých rajčat odkrojíme vršky a dužinu vydlabeme. Tymián omyjeme, lístky otrháme a smícháme s rajčatovou dužinou, rozmačkaným sýrem a zakysanou smetanou.
- 3Připravené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vmícháme do rajčatovo-sýrového krému. Směsí naplníme vydlabaná rajčata.
- 4Omyté listy salátu osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.