Rajčata plněná bylinkovým rizotem
40 min.
Ingredience
- 40gramůŠalotka
- 80gramůRýže loupaná
- 3gramyŠalvěj čerstvá
- 3gramyRozmarýn čerstvý
- 3gramyTymián čerstvý
- 3gramyBazalka
- 180mililitrůHovězí vývar základní
- 250gramůRajčata
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tymián, bazalku, rozmarýn a šalvěj posekáme najemno. Rajčata v horní třetině odřízneme a vnitřek vydlabeme. V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme šalotkua osmahneme ji. Přidáme rýži, orestujeme, podlijeme troškou horkého vývaru, posypeme bylinkami a zvolna vaříme doměkka. Vývar přiléváme postupně. Uvařené rizoto necháme vychladnout, naplníme vnitřky rajčat, upravíme na servírovací mísu a podáváme jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.