Rajčata plněná ovčím sýrem a kapary s paprikovou a bílou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
38 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oddělíme asi 4 lžíce sýra, zbytek v misce smícháme se špetkou soli, růžovým pepřem a nadrobno nasekanou bazalkou. Menší nebo cherry rajčata omyjeme a odstraníme zaschlé stonky. Na spodní straně nařízneme slupku do tvaru křížku. Několik vteřit spaříme vroucí vodou a zchladíme v ledové vodě. Oloupeme slupky, skrojíme vrchní části a dužinu vydlabeme. Pomocí lžičky rajčata naplníme sýrovou směsí. Naskládáme do pánve a v troubě předehřáté na 190 °C zapečeme cca 5 minut, až se sýr začne rozpouštět.
  • 2
    Zbylý sýr použijeme na bílou omáčku. Smícháme ho s olivovým olejem, 2 lžícemi vroucí vody a nasekanými kapary. Mírně osolíme a krátce prošleháme metličkou.
  • 3
    Připravíme červenou omáčku. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a nasucho je krátce opečeme na grilu dohněda. Přemístíme do misky, zakryjeme fólií a necháme chladnout. Poté oloupeme a v mixéru rozmixujeme dohladka. Osolíme dle chuti, zakápneme olejem a mírně opepříme. Oloupané mandle nasucho opražíme v pánvi do zlatavé barvy.
  • 4
    Na vyhřáté talíře rozdělíme vždy 3-4 rajčata, dozdobíme bílou a červenou omáčkou, posypeme mandlemi a můžeme zakápnout bylinkovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.