Rajčata plněná vajíčkovou náplní

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
57 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku přivedeme vodu k varu, opatrně do ní pomocí lžíce vložíme čtyři vejce. Na mírném ohni je vaříme natvrdo (8-10 minut). Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Masitá rajčata omyjeme, uřízneme vršky a lžicí opatrně vydlabeme střed.
  • 3
    Do misky vložíme na malé kousky nakrájený sýr, šunku, oloupanou na plátky pokrájenou cibuli a rozklepneme syrové vejce. Nakonec vložíme připravená vejce natvrdo, vše ochutíme solí, pepřem, pokapeme kečupem a přidáme nasekanou petrželovou nať. Suroviny důkladně promícháme.
  • 4
    Připravenou směsí naplníme rajčata, přiklopíme odříznuté vršky a naskládáme je na máslem vymazaný, vodou podlitý plech. Rajčata polijeme olivovým olejem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.