Rajčata plněná vajíčkovou náplní
60 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 5kusůVejce slepičí
- 800gramůRajčata
- 80gramůSýr Parmezán
- 80gramůŠunka uzená
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 5lžicKečup ostrý
- 20gramůPetržel - nať
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- Na vymazání plechu
- 4decilitryVoda pitná
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
57 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme vodu k varu, opatrně do ní pomocí lžíce vložíme čtyři vejce. Na mírném ohni je vaříme natvrdo (8-10 minut). Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- 2Masitá rajčata omyjeme, uřízneme vršky a lžicí opatrně vydlabeme střed.
- 3Do misky vložíme na malé kousky nakrájený sýr, šunku, oloupanou na plátky pokrájenou cibuli a rozklepneme syrové vejce. Nakonec vložíme připravená vejce natvrdo, vše ochutíme solí, pepřem, pokapeme kečupem a přidáme nasekanou petrželovou nať. Suroviny důkladně promícháme.
- 4Připravenou směsí naplníme rajčata, přiklopíme odříznuté vršky a naskládáme je na máslem vymazaný, vodou podlitý plech. Rajčata polijeme olivovým olejem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.