Rajčata plněná vejci a sýrem
35 min.
Ingredience
- 8kusůRajčata
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 8kusůVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a seřízneme z nich vršky. Dužinu vydlabeme lžičkou, vnitřky rajčat osolíme a opepříme. Do každého rajčete dáme kousek másla a trochu nastrouhaného sýru a urovnáme je do lžící másla vymaštěného pekáčku. Potom do každého rajčete rozklepneme vejce, bílky osolíme. Povrch rajčat posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekanou petrželkou a poklademe je vločkami másla.
- 2Pokrm zapečeme v horké troubě 10–15 minut. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.