Rajčata s houbovým rizotem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané, na kolečka nakrájené cibulky a očištěné, na kostičky nakrájené žampiony spolu s rýží osmahneme na másle. Přilijeme 300ml vody, uvedeme do varu a přidáme kostku bujónu. Dusíme asi 20 minut.
  • 2
    Rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme. Dužinu nakrájíme na kostky, smícháme s 1/3 rizota a vložíme do zapékací mísy. Rajčata uvnitř osolíme a opepříme.
  • 3
    Do zbylého rizota vmícháme nastrouhaný sýr a směsí naplníme rajčata. Urovnáme je do mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.