Rajčata s houbovým rizotem
65 min.
Ingredience
- 100gramůCibulka jarní
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 125gramůRýže loupaná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 8kusůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusBujón natur zeleninový
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupané, na kolečka nakrájené cibulky a očištěné, na kostičky nakrájené žampiony spolu s rýží osmahneme na másle. Přilijeme 300ml vody, uvedeme do varu a přidáme kostku bujónu. Dusíme asi 20 minut.
- 2Rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme. Dužinu nakrájíme na kostky, smícháme s 1/3 rizota a vložíme do zapékací mísy. Rajčata uvnitř osolíme a opepříme.
- 3Do zbylého rizota vmícháme nastrouhaný sýr a směsí naplníme rajčata. Urovnáme je do mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.