Rajčata s lilkem v oleji
15 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 300gramůLilek
- 4lžíceOlej česnekový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 125gramůRajčata Cherry
- 5lžicOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olivový a slunečnicový olej. Přidáme omytý, na delší hranolky nakrájený lilek a za stálého míchání restujeme asi 3 minuty. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 2Do pánve přidáme česnekový olej a omytá, rozpůlená rajčátka. Restujeme 2 minuty doměkka.
- 3Lilek, rajčata a nasekanou bazalku vložíme do mísy, zlehka promícháme a pod pokličkou necháme 1 hodinu proležet na teplém místě.
- 4Nakonec směs podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme jako teplou přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.