Rajčata s vejci a křenem
20 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůRajčata
- 2lžíceKřen
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5šálekVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata nakrájíme na plátky, uvařená vejce nakrájíme na kolečka. Obojí upravíme na talířky, osolíme, opepříme, pokapeme octem zředěným vodou a necháme asi 10 minut proležet v chladničce.
- 2Před podáváním přelijeme každou porci smetanou rozšlehanou se solí a špetkou cukru a povrch posypeme nastrouhaným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.