Rajčata v bešamelu
45 min.
Ingredience
- Bešamel
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůMléko polotučné
- 3špetkyMuškátový oříšek
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cukety a rajčata nakrájíme na plátky. Polovinu cuket dáme na dno mělké, vymazané zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Na cukety naskládáme vrstvu rajčat a okořeníme.
- 2Postup opakujeme a každou vrstvu okořeníme.
- 3Bešamel: V hrnci rozehřejeme máslo. Vsypeme mouku a mícháme na ohni 1 minutu. Postupně zaléváme mlékem. Uvedeme k varu a mícháme, až směs zhoustne. Nakonec přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř.
- 4Bešamelem zalijeme zeleninu. V troubě na 190 °C pečeme 15-20 minut doměkka. Posypeme pažitkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.