Rajčata v bešamelu

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety a rajčata nakrájíme na plátky. Polovinu cuket dáme na dno mělké, vymazané zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Na cukety naskládáme vrstvu rajčat a okořeníme.
  • 2
    Postup opakujeme a každou vrstvu okořeníme.
  • 3
    Bešamel: V hrnci rozehřejeme máslo. Vsypeme mouku a mícháme na ohni 1 minutu. Postupně zaléváme mlékem. Uvedeme k varu a mícháme, až směs zhoustne. Nakonec přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř.
  • 4
    Bešamelem zalijeme zeleninu. V troubě na 190 °C pečeme 15-20 minut doměkka. Posypeme pažitkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.