Rajčata v octovém nálevu

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
69 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší a tvrdší rajčata očistíme, omyjeme, několikrát propíchneme a rozdělíme do sklenic. Ve vodě rozmícháme ocet, sůl, přidáme hořčičné semínko, kuličky pepře a bobkový list a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata. Sklenice zakryjeme a do druhého dne necháme stát.
  • 2
    Poté nálev slijeme, převaříme, necháme vychladnout a opět jím přelijeme rajčata. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.