Rajčata zapečená s květákem a sýrem
55 min.
Ingredience
- 6kusůRajčata
- 1kusKvěták
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceKečup
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání rozebereme na růžičky.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní růžičky květáku smíchané s kečupem a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme do středně vyhřáté trouby prohřát.
- 3Po chvíli pokrm posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nasekanou petrželkou. Ještě asi 20 minut zapékáme v troubě.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, chléb nebo čerstvé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.