Rajčata zapečená s květákem a sýrem

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání rozebereme na růžičky.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní růžičky květáku smíchané s kečupem a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme do středně vyhřáté trouby prohřát.
  • 3
    Po chvíli pokrm posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nasekanou petrželkou. Ještě asi 20 minut zapékáme v troubě.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, chléb nebo čerstvé pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.