Rajčata zapečená s mletým masem
70 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 700gramůVepřové maso mleté
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 60gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůŽemle tuková
- 30gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 15gramůPetržel kudrnka
- 600gramůBrambory vařené
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
35 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno, sýr nastrouháme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
- 2Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme, přimícháme v mléce namočené a vyždímané housky. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj polovinu masa, posypeme cibulí, polovinou sýra, na maso navrstvíme plátky rajčat, osolíme, opepříme, zakryjeme druhou polovinou masa. Zasypeme sýrem, česnekem a petrželkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut.
- 3Naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.