Rajčata zapečená s mletým masem

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
35 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno, sýr nastrouháme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
  • 2
    Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme, přimícháme v mléce namočené a vyždímané housky. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj polovinu masa, posypeme cibulí, polovinou sýra, na maso navrstvíme plátky rajčat, osolíme, opepříme, zakryjeme druhou polovinou masa. Zasypeme sýrem, česnekem a petrželkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut.
  • 3
    Naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.