Rajčata zapečená s pikantní masovou náplní
65 min.
Ingredience
- Příprava
- Rajčata
- 6kusůRajčata
- 5lžicOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1lžičkaZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 500gramůJehněčí maso
- 1kusChilli paprička zelená
- 0,2lžičkaGaram masala
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Příprava: větší zapékací mísu vytřeme dvěma lžícemi másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Rajčata: šest velkých pevných rajčat dobře omyjeje, odřízneme z nich vršky tak, že na rajčatech necháme stopky. Rajčatovou dužinu vydlabeme. Cibuli i zázvor nasekáme nadrobno, česnek utřeme, jehněčí maso umeleme. Na rozehřátém oleji orestujeme do zlatova nasekanou cibuli. K orestované cibuli přidáme kousky zázvoru, směs okořeníme utřeným česnekem, solí,pepřem, koriandrem a kořením garam masala. Kořeněnou směs zahřejeme za stálého promíchávání, poté do ní přidáme namleté maso a restujeme, dokud maso nezhnědne. Nakonec vmícháme do masové náplně pokrájenou chilli papričku bez semen a ještě několik minut mícháme, aby se masová směs prohřála. Směsí naplníme vnitřky rajčat, přiklopíme odříznutými vršky rajčat se stopkami, urovnáme do připravené zapékací mísy a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě. Pečená rajčata servírujeme teplá, jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.