Rajčata zapékaná se sýrem
40 min.
Ingredience
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 400gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Odkapané fazolky vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy a zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci a kořením.
- 2Poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, osolíme a posypeme strouhaným sýrem.
- 3Dáme zapéci do trouby a po chvilce pokapeme povrch máslem a dopečeme.
- 4Podáváme s lyonskými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.