Rajčatová omáčka benátská

45 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, celer a mrkev očistíme, nastrouháme nahrubo, rajčata rozkrájíme na kostičky, lístky bazalky posekáme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli a osmahneme do žluta. Přidáme, celer, mrkev, orestujeme, přisypeme rajčata, česnek, bazalku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškát a dusíme do měkka. Nakonec přimícháme bílé víno a odstavíme. Před podáváním omáčku propasírujeme přes sítko.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.