Rajčatová omáčka benátská
45 min.
Ingredience
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 150gramůCeler bulvový
- 80gramůMrkev kořen
- 500gramůRajčata
- 30gramůBazalka
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100mililitrůVíno bílé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, celer a mrkev očistíme, nastrouháme nahrubo, rajčata rozkrájíme na kostičky, lístky bazalky posekáme.
- 2V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli a osmahneme do žluta. Přidáme, celer, mrkev, orestujeme, přisypeme rajčata, česnek, bazalku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškát a dusíme do měkka. Nakonec přimícháme bílé víno a odstavíme. Před podáváním omáčku propasírujeme přes sítko.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.