Rajčatová omáčka s bílým vínem a žampióny
45 min.
Ingredience
- 300gramůRajčata
- 2kusyČervená asijská šalotka
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 0,7decilitrVíno bílé
- 0,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 110gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
23 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné šalotky drobně pokrájíme. Žampióny očistíme, omyjeme osušíme a nakrájíme na plátky. Zelenou petrželku omyjeme, vodu setřepeme a nakrájíme ji nadrobno.
- 2V hrnci si na rozpáleném másle (60 g) zpěníme šalotky, poté k nim přidáme žampióny, osolíme, opepříme a pod pokličkou při mírné teplotě dusíme asi 10-12 minut. Přidáme rajčata, přilijeme hovězí vývar (1.5 dl), bílé víno a pomalu pod pokličkou vaříme 15-17 minut. Maizenu si rozmícháme v 0.5 dl hovězího vývaru a omáčku zahustíme. Povaříme jen 1 minutu, přimícháme čerstvé máslo (50 g) a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.