Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstBazalka
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
70 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova.
- 2Přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata, polovinu lístků bazalky a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme, snížíme příkon tepla a omáčku zvolna vaříme asi 20 minut do zhoustnutí.
- 3Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbylé lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Bez komentáře. Rajčata, bazalka...na tom se prostě nedá nic pokazit.
Pavlína94
ne 18. 5. 2014
Výborná omáčka na těstoviny. Zkusím i na pizzu.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Není co řešit! Rajčata, bazalka...a další lahůdky. Sobotní oběd u nás je už teď jasný!