Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
70 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova.
  • 2
    Přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata, polovinu lístků bazalky a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme, snížíme příkon tepla a omáčku zvolna vaříme asi 20 minut do zhoustnutí.
  • 3
    Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbylé lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Bez komentáře. Rajčata, bazalka...na tom se prostě nedá nic pokazit.
Pavlína94
ne 18. 5. 2014
Výborná omáčka na těstoviny. Zkusím i na pizzu.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Není co řešit! Rajčata, bazalka...a další lahůdky. Sobotní oběd u nás je už teď jasný!