Rajčatová omáčka s olivami
85 min.
Ingredience
- 600gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 100gramůOlivy černé
- 60gramůCibule
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme slupky.
- 2Dužinu propasírujeme přes síto, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, bylinky a protlak.
- 3Necháme hodinu vařit.
- 4Olivy pokrájíme na drobnější kousky, smícháme s olejem a pokrájenou cibulí.
- 5Protlak odstavíme z plotny a vmícháme směs z oliv.
- 6Vhodnou přílohou jsou například vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.