Rajčatová omáčka s plněnými paprikami

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
43 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Housky nakrájíme a namočíme do mléka, oloupaný česnek utřeme. Papriky zbavíme jádřinců, vršky se stopkou použijeme na přiklopení, vše opláchneme a necháme okapat. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V míše důkladně promícháme maso se solí, kořením, vymačkanými namočenými houskami, rozšlehaným vejcem, česnekem.
  • 3
    Masou naplníme papriky a přiklopíme odříznutými vršky.
  • 4
    V hlubokém kastrole na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme koření, rajský protlak a lehce zarestujeme. Poté vmícháme rajčata, sůl a podlijeme částí vývaru. Chvíli podusíme, poté do kastrolu naskládáme papriky a bez poklice v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut.
  • 5
    Po upečení papriky přeložíme do čistého kastrolu a přelijeme propasírovanou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.