Rajčatová omáčka s rybou a mátou
40 min.
Ingredience
- 500gramůMořský ďas
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 3kusyRajčata
- 15gramůMáta
- 15mililitrůOcet vinný červený
- 1stroužekČesnek
- 1gramPomerančová kůra
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůProtlak rajčatový
- 500gramůTěstoviny vařené (průměr)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
839 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme a odstraníme z nich slupku. Poté je rozpůlíme a vyjmeme z nich zrníčka. Samotnou dužninu nakrájíme na kostičky a na oleji zprudka orestujeme.
- 2K orestovaným rajčatům přimícháme rajčatový protlak, utřený česnek, mátu, vinný ocet a promícháme. Nakonec promícháme i s rybími kousky. Vše podusíme 5 minut. Celou směs dochutíme solí, pepřem a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Vše ještě krátce prohřejeme.
- 3Podáváme s uvařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.