Rajčatová omáčka se sardelkami
20 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 60gramůPetržel - nať
- 2kusyChilli paprička
- 80mililitrůOlej olivový
- 800gramůRajčata
- 5gramůSůl
- 4stroužkyČesnek
- 5gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s natí nakrájíme na jemné kroužky. Omyjeme petrželku, oklepeme
- 2a lístky velmi jemně nasekáme, zhruba 1 lžíci dáme stranou. Chilli papričky rozdrobíme najemno. Sardelky necháme okapat a nakrájíme na kostičky.
- 3Olivový olej rozehřejeme v hrnci, na středním ohni v něm za stálého míchání podusíme česnek a cibulku s chilli. Rajčata v plechovce nakrájíme na malé kousky a smícháme se sardelkami a petrželkou. Ochutíme solí a cukrem a nezakryté necháme asi 10 minut svařit na hustou omáčku. Občas zamícháme.
- 4Omáčku před podáváním ještě ochutnáme a případně dokořeníme. Přimícháme petrželku. Vše smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.