Rajčatová omáčka se sardelkami

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s natí nakrájíme na jemné kroužky. Omyjeme petrželku, oklepeme
  • 2
    a lístky velmi jemně nasekáme, zhruba 1 lžíci dáme stranou. Chilli papričky rozdrobíme najemno. Sardelky necháme okapat a nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Olivový olej rozehřejeme v hrnci, na středním ohni v něm za stálého míchání podusíme česnek a cibulku s chilli. Rajčata v plechovce nakrájíme na malé kousky a smícháme se sardelkami a petrželkou. Ochutíme solí a cukrem a nezakryté necháme asi 10 minut svařit na hustou omáčku. Občas zamícháme.
  • 4
    Omáčku před podáváním ještě ochutnáme a případně dokořeníme. Přimícháme petrželku. Vše smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.