Rajčatová omáčka se zázvorem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusZázvor celý
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPažitka
- 15gramůMáslo čerstvé
- 500gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na kostičky, zázvor nastrouháme. Vše rozmixujeme na hladkou kaši.
- 2V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme rozmixovanou směs a 10 minut dusíme.
- 3Přidáme rajčatový protlak, na kostičky nakrájená rajčata, vodu, cukr, sůl, pepř, mletý zázvor a vše důkladně promícháme. Povaříme ještě asi 15 minut. Nakonec rajčatovou směs ještě jednou důkladně rozmixujeme a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.