Rajčatová omáčka z pečených rajčat

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata umyjeme, osušíme, naskládáme na plech, pokapeme olejem a v nahřáté troubě pečeme do jejích změknutí a skoro hnědé barvy.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, chilli papričky, med, přimícháme nakrájená pečená rajčata, suroviny podusíme, zalijeme rajčatovou pastou, podle vlastní chutě osolíme, opepříme a pod poklici za občasného míchání povaříme asi 30 minut.
  • 3
    Uvařenou omáčku propasírujeme, vylijeme zpátky do hrnce, dáme na sporák, posypeme nasekanou petrželovou natí a za stálého míchání do jejího zhoustnutí povaříme ještě asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.