Rajčatová pikantní
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 500gramůRajčata
- 50gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25litrMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a caa 20 minut vaříme.
- 2Z másla a mouky připravíme zlatavou jíšku.
- 3Rajčatový vývar procedíme a prolisujeme, přidáme jíšku, mléko, pepř a povaříme ještě 10 minut.
- 4Ochutíme polévkovým kořením a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.