Rajčatová polévka
40 min.
Ingredience
- 66,6gramůTuk
- 0,1gramBobkový list
- 33,2gramůCukr krupice
- 100gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 6,6gramůSůl
- 13,3gramůPolévkové koření
- 6,6gramůPetržel - nať
- 2litryHovězí vývar základní
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
635 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.
- 2Uvedeme do varu, přidáme bobkový list a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 10 minut.
- 3Přidáme rajčatový protlak a vaříme ještě 10 minut. Před dovařením polévku přisladíme.
- 4Po procezení do polévky přidáme uvařenou a propláchnutou rýži, sůl a znovu ji povaříme.
- 5Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.
- 6Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
čt 26. 1. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Polévka byla dobrá.