Rajčatová polévka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
635 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem.
  • 2
    Uvedeme do varu, přidáme bobkový list a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 10 minut.
  • 3
    Přidáme rajčatový protlak a vaříme ještě 10 minut. Před dovařením polévku přisladíme.
  • 4
    Po procezení do polévky přidáme uvařenou a propláchnutou rýži, sůl a znovu ji povaříme.
  • 5
    Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.
  • 6
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
čt 26. 1. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Polévka byla dobrá.