Rajčatová polévka

50 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme a zbavíme slupek, poté dáme s trochou vody vařit do změknutí. Uvařená rajčata rozmačkáme.
  • 2
    Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku, do které přidáme rozmačkaná rajčata. Zalijeme vodou, dochutíme solí a pepřem, přisypeme cukr a dáme vařit.
  • 3
    Hotovou polévku servírujeme s kousky citrónu a sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.