Rajčatová polévka
50 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 6gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1000gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCitrony
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme a zbavíme slupek, poté dáme s trochou vody vařit do změknutí. Uvařená rajčata rozmačkáme.
- 2Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku, do které přidáme rozmačkaná rajčata. Zalijeme vodou, dochutíme solí a pepřem, přisypeme cukr a dáme vařit.
- 3Hotovou polévku servírujeme s kousky citrónu a sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.