Rajčatová polévka s bazalkou
25 min.
Ingredience
- 420mililitrůVývar zeleninový
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 3lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 15kusůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBazalka
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rajčata položíme na půl minuty do vařící vody, pak je zchladíme. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci s vývarem rajčata přivedeme k varu, oheň zmírníme a pozvolna směs vaříme deset minut.
- 2Pak přidáme protlak, ocet, cukr, sůl, pepř a vaříme ještě dvě minuty. Polévku pak rozmixujeme a podáváme ji s lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 5. 10. 2015
Rajčatová polévka s bazalkou
Polévka byla dobrá. Milují ji především naše děti. Rychlá, jednoduchá. Uvařila jsem k ní kroupy 😋