Rajčatová polévka s cizrnou a pórkem
50 min.
Ingredience
- 500gramůCizrna konzervovaná
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 3lžíceOlej olivový
- 4gramyBobkový list
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceKečup ostrý
- 1litrVývar zeleninový
- 10gramůKopr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej, přidáme oloupaný a nakrájený česnek, cibuli a spolu restujeme, vysypeme rajčata, přidáme kečup, bobkový list, přidáme cizrnu, nakrájený špenát, zalijeme vývarem, podle chuti přisypeme sůl, pepř a pod poklici vaříme asi 30 minut.
- 2Před dokončením vaření přidáme do polévky nasekaný kopr, stáhneme ze sporáku a porcujeme na hluboké talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.