Rajčatová polévka s knedlíčky

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
24 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
15 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a polovinu odložíme stranou. Zbylou zeleninu nadrobno nakrájíme a spolu s rajčaty povaříme ve vývaru 20 minut.
  • 2
    Oloupané brambory nakrájíme na kostky a vaříme 15 minut v osolené vodě. Scedíme je a najemno rozšťoucháme. Uhněteme je s moukou, žloutky a nastrouhaným sýrem. Těsto osolíme, opepříme a vmícháme lístky tymiánu.
  • 3
    Z těsta vytvarujeme pomoučenýma rukama knedlíčky a opečeme je na oleji. Zbylou zeleninu nakrájíme na nudličky a povaříme v horké polévce asi 3 minuty.
  • 4
    Polévku rozdělíme na talíře, vložíme knedlíčky a ozdobíme čerstvým tymiánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.