Rajčatová polévka s knedlíčky
60 min.

Ingredience
- 1000gramůRajčata
- 250gramůZelenina kořenová
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 500gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyTymián čerstvý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
24 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
15 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a polovinu odložíme stranou. Zbylou zeleninu nadrobno nakrájíme a spolu s rajčaty povaříme ve vývaru 20 minut.
- 2Oloupané brambory nakrájíme na kostky a vaříme 15 minut v osolené vodě. Scedíme je a najemno rozšťoucháme. Uhněteme je s moukou, žloutky a nastrouhaným sýrem. Těsto osolíme, opepříme a vmícháme lístky tymiánu.
- 3Z těsta vytvarujeme pomoučenýma rukama knedlíčky a opečeme je na oleji. Zbylou zeleninu nakrájíme na nudličky a povaříme v horké polévce asi 3 minuty.
- 4Polévku rozdělíme na talíře, vložíme knedlíčky a ozdobíme čerstvým tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.