Rajčatová polévka s mascarpone
85 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 120gramůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMascarpone
- 40gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 5gramůKoření grilovací
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyOregano sušené
- 8gramůCukr krupice
- 200gramůCibule
- 140gramůProtlak rajčatový
- 80gramůMáslo čerstvé
- Jíška
- 200gramůCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
41 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve na rozehřáté máslo, zpěníme, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou bílou cibuli, osmahneme dožluta, přidáme rajčatový protlak, osmažíme, přidáme nakládaná rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, ochutíme troškou grilovacího koření, přidáme cukr a vaříme zvolna půl hodiny. Zahustíme cibulovou jíškou, dobře rozmícháme a vaříme dalších 20 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, ovoníme oreganem, přilijeme smetanu a krátce povaříme.
- 2Do talířů rozdělíme uvařenou těstovinovou rýži, zalijeme polévkou, doprostřed talíře položíme lžičku mascarpone a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.