Rajčatová polévka s pečenými bílými fazolemi

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět na kolečka nakrájenou cibulku a nasekané chilli papričky. Přidáme najemno nasekaný česnek a krátce osmahneme. Přilijeme rajčatový protlak, lehce orsestujeme, přidáme garam masalu a cukr. Cukr necháme zkaramelizovat, potom zalijeme vše vínem, přidáme pomerančovou šťávu, rajčata, vývar, bobkový list a oregano. Osolíme, opepříme a zakápneme tabascem. Za občasného promíchání vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
  • 2
    Z polévky vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme fazole a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme 4 lžíce ušlehané rýžové smetany a polévku ochutíme octem.
  • 3
    Na talířích ozdobíme každou porci kopečkem ušlehané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.