Rajčatová polévka s pečenými bílými fazolemi
30 min.
Ingredience
- 3kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceOlej olivový
- 3lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžíceCukr krupice
- 100mililitrůVíno bílé veganské
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 800gramůRajčata loupaná celá
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 1lžíceOregano sušené
- 400gramůPečené fazole v rajčatové omáčce
- 200gramůSmetana rýžová
- 0,25lžičkaTabasco
- 0,5lžičkaGaram masala
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět na kolečka nakrájenou cibulku a nasekané chilli papričky. Přidáme najemno nasekaný česnek a krátce osmahneme. Přilijeme rajčatový protlak, lehce orsestujeme, přidáme garam masalu a cukr. Cukr necháme zkaramelizovat, potom zalijeme vše vínem, přidáme pomerančovou šťávu, rajčata, vývar, bobkový list a oregano. Osolíme, opepříme a zakápneme tabascem. Za občasného promíchání vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
- 2Z polévky vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme fazole a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme 4 lžíce ušlehané rýžové smetany a polévku ochutíme octem.
- 3Na talířích ozdobíme každou porci kopečkem ušlehané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.