Rajčatová polévka s rýží
50 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 240gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 200gramůRýže předvařená (parboiled)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme a oloupeme slupky. Poté dužiny pokrájíme na kostičky a podusíme je na másle. Vše zalijeme vývarem a dobře promícháme. Přidáme propláchnutou rýží, sůl a pepř a vaříme na mírném plameni cca 30 minut.
- 2Servírujeme s kousky citrónu a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.