Rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nahrubo nakrájíme.
  • 2
    Rozpálíme olej a orestujeme asi 10min najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou papriku.
  • 3
    Poté přidáme rajčata a cca 10min podusíme. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, cukrem a rajčatovým protlakem. Pod pokličkou zvolna vaříme dalších 15min.
  • 4
    Odstavíme a vmícháme bazalku. Polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a zvolna zahříváme.
  • 5
    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a vložíme do polévky. Prohřejeme, rozdělíme do misek, můžeme dozdobit lístky bazalky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.