Rajčatová polévka s těstovinami a bazalkou
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCukr krupice
- 155gramůTěstoviny Conchiglie
- 1hrstBazalka
- 1litrVývar drůbeží
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika červená
- 1stroužekČesnek
- 60gramůProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nahrubo nakrájíme.
- 2Rozpálíme olej a orestujeme asi 10min najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou papriku.
- 3Poté přidáme rajčata a cca 10min podusíme. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, cukrem a rajčatovým protlakem. Pod pokličkou zvolna vaříme dalších 15min.
- 4Odstavíme a vmícháme bazalku. Polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Vrátíme do hrnce a zvolna zahříváme.
- 5Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme a vložíme do polévky. Prohřejeme, rozdělíme do misek, můžeme dozdobit lístky bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.