Rajčatová polévka s těstovinami a bramborami
80 min.
Ingredience
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 2kusyBrambory
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSýr Parmezán
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme asi 50 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s těstovinami vsypeme do čistého hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a společně uvaříme doměkka. Část vody slijeme a vmícháme povařená rajčata s cibulí. Nakonec do polévky přidáme nastrouhaný sýr, podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme podávat s tmavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.