Rajčatová polévka s vejci
20 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4decilitryRajčatová šťáva
- 250gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,75litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
761 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z mouky a části másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, opepříme a povaříme.
- 2Potom přilijeme rajčatovou šťávu a zašleháme smetanu. Nakonec přidáme na másle umíchaná vejce a nasekanou petrželku a vše necháme přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.