Rajčatová polévka se šunkou a bazalkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a dužinu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a zamícháme rajčatový protlak. Podle chuti přisladíme, vmícháme nasekanou bazalku a zalijeme vývarem. Vše vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut.
  • 3
    Do polévky přidáme šunku nakrájenou na kostičky a vodku. Polévku nalijeme do talířů a každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a lístkem bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.