Rajčatová polévka se šunkou a bazalkou
35 min.

Ingredience
- 4kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 10gramůBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 20mililitrůVodka
- 50gramůŠunka dušená
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a dužinu nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a zamícháme rajčatový protlak. Podle chuti přisladíme, vmícháme nasekanou bazalku a zalijeme vývarem. Vše vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 10 minut.
- 3Do polévky přidáme šunku nakrájenou na kostičky a vodku. Polévku nalijeme do talířů a každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a lístkem bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.